Broj nezaposlenih u svibnju bit će manji od 300 tisuća!

Bez autora
Apr 18 2010

Ako brodogradilišta ne nađu kupca do 19. svibnja, to neće značiti stečaj. Ministri Đuro Popijač, Petar Čobanković i Božidar Kalmeta sa sindikatima su razgovarali o sudbini 18 posrnulih tvrtki s područja Splitsko-dalmatinske županije. Hrvatska je Vlada napravila program pomoći za tvrtke u teškoćama, a ovo jesu takve tvrtke. Ovoga puta s programom restrukturiranja brodogradilišta ići će se do kraja. Sve što je dogovoreno prije tri tjedna je odrađeno, te “program C” može olakšati situaciju ako se ne pronađe kupac za posrnule tvrtke. U ožujku imamo stagnaciju rasta nezaposlenosti, u travnju je počela padati, a od svibnja broj nezaposlenih bit će ispod 300.000.

Broj nezaposlenih u svibnju bit će manji od 300 tisuća!Ako brodogradilišta  ne nađu kupca do 19. svibnja, to neće značiti stečaj, izjavio je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske, nakon sastanka s trojicom ministara u Splitu.

Program za posrnule

Ministri Đuro Popijač, Petar Čobanković i Božidar Kalmeta sa sindikatima su razgovarali o sudbini 18 posrnulih tvrtki s područja Splitsko-dalmatinske županije.

- Hrvatska je Vlada napravila program pomoći za tvrtke u teškoćama, a ovo jesu takve tvrtke - rekao je Đuro Popijač, ministar gospodarstva, i naglasio da će se ovoga puta s programom restrukturiranja brodogradilišta ići do kraja.

Program C

Ministar Čobanković izvijestio je da je sve što je dogovoreno prije tri tjedna odrađeno, te da “program C” može olakšati situaciju ako se ne pronađe kupac za posrnule tvrtke.

- U ožujku imamo stagnaciju rasta nezaposlenosti, u travnju je počela padati, a od svibnja broj nezaposlenih bit će ispod 300.000 - obećao je Čobanković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik